Zo start je een eigen project!

Hebben jij en je vrienden zelf een goed idee voor een activiteit of evenement? Wil je bijvoorbeeld een strandfeest organiseren, een straatvoetbaltoernooi of heb je een ander idee om Scheveningen leuker te maken? Dat kan!

Om een toffe activiteit neer te zetten moet je zorgen voor een goed plan, voldoende geld en hulp om je ideeën uit te voeren. Gelukkig zijn er veel Scheveningse organisaties die jou en je vrienden kunnen helpen. En voor goede ideeën is altijd geld beschikbaar!

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Zelf iets organiseren - hulp
1: PROJECTPLAN

ZET JE IDEE OP PAPIER

Jij hebt een leuk idee voor je buurt en zin om je handen uit de mouwen te steken. Maar waar begin je? Een goed hulpmiddel voor het organiseren van een activiteit of evenement is het maken van een projectplan. In een projectplan beschrijf wat je plan is, hoe je dit gaat uitvoeren en wat het gaat kosten. Als je een mooi plan kan laten zien aan de gemeente is de kans groter dat je geld krijgt voor je project. Een goed projectplan schrijven is best een klus. Vraag dus gerust hulp van je omgeving en vergeet vooral niet dat jongerenwerkers je heel goed kunnen helpen!

Deze organisaties kunnen je helpen

2: GELD

ZORG VOOR GELD

Een activiteit organiseren kost meestal geld. Het is belangrijk dat je zeker weet dat je genoeg budget hebt voordat je begint met organiseren! Je kunt bijvoorbeeld een entreeprijs vragen, bedrijven uit de buurt vragen om je activiteit te sponsoren of subsidie aanvragen. Ga bijvoorbeeld langs bij cafés of winkels in de buurt en vraag of ze je willen steunen. Of klopt aan bij de gemeente Den Haag voor subsidie. De gemeente Den Haag stelt jaarlijks een heleboel geld beschikbaar voor mensen die zelf iets willen organiseren!

3: REGELEN

BEGIN MET REGELEN

Bij het organiseren van een activiteit komen nog aardig wat dingen kijken. Denk bijvoorbeeld aan een locatie, vergunningen, stroompunten, aankleding van de locatie, eten en drinken maar ook vrijwilligers om je te komen helpen.

Kom je er niet uit? Vraag hulp aan je ouders en vrienden! Jongerenwerkers kunnen je vaak ook goed helpen. En vergeet niet om online op onderzoek uit te gaan, hiernaast staan bijvoorbeeld al twee handige checklists. Onderaan vind je de link naar de website van de afdeling vergunningen van de gemeente Den Haag.

4: PROMOTIE

LAAT JE HOREN

Als je een activiteit organiseert is het wel zo leuk als er veel bezoekers komen. Om bezoekers te trekken moet je zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten dat jouw project binnenkort gaat plaatsvinden en hoe geweldig je plannen zijn. Deel flyers uit in je buurt en het lokale jongerencentrum, plaats actief berichten op social media en plaats een stukje in de krant. Ook mond op mond reclame werkt goed. Zorg dat iedereen van je hoort!

5: DRAAIBOEK

ZET DE PUNTJES OP DE I

Als laatste zorg je dat jij en je team precies weten wat er nog allemaal moet gebeuren om de dag zo goed mogelijk te laten verlopen. Schrijf op wat er allemaal nog geregeld moet worden, wie het gaat doen en hoelang dit in beslag neemt (tijd). Denk hierbij aan: Moeten er nog inkopen gedaan worden? Zijn er al genoeg vrijwilligers? Wie gaat de locatie versieren? Al deze dingen schrijf je op in je draaiboek: een schema waar precies instaat wat er op welke dag/tijd gaat gebeuren en wie hiervoor verantwoordelijk is. Heb je je draaiboek rond en zijn alle voorbereidingen klaar? Dan is het tijd voor actie!

Kom je er niet uit? Vraag hulp! Hiernaast vind je alvast wat online info om je op weg te helpen.

Succes met organiseren!

Festival blije mensen

Start typing and press Enter to search